Fjernvarme

Thisted VVS fjernvarme

Skift til fjernvarme

Er du en af dem, som har fået mulighed for at skifte din boligs varmekilde ud med fjernvarme i Sennels eller Nors? Eller bor du i Thorsted eller Sjørring og venter spændt? 65% af danske boligejere har allerede glæde af de mange fordele, som du også kan få med fjernvarme.

Det er ikke lovpligtigt at være koblet på fjernvarme, og nogle vælger også at opvarme boligen med andre varmekilder, som f.eks. varmepumper, olie- og pillefyr. Der er dog mange flere fordele ved fjernvarme. Det er en af de mest bæredygtige, driftssikre og komfortable metoder til at opvarme din bolig. Din bolig stiger sandsynligvis også i værdi, da en bolig med fjernvarme ofte rangerer bedre i energimærke end boliger med oliefyr eller elvarme.

Men hvor skal du starte? Vi har samlet nogle af de vigtigste punkter, som du skal være opmærksom på, når du skal skifte til fjernvarme:

Sådan skifter du til fjernvarme

Fjernvarme er opvarmet vand, der bliver ledt ud i fjernvarmerør under jorden fra dit lokale fjernvarmeværk og ud i din bolig. Det varme vand sendes ind i boligen via en stikledning i jorden, og varmer boligen og brugsvandet op. Derefter løber vandet tilbage til værket og bliver varmet op og genbrugt.

Trin for trin: Dette skal du vide, når du skifter til fjernvarme

1. Hav styr på tilslutningsbestemmelser og krav til afkøling

Kontakt dit lokale fjernvarmeværk og få oplysninger om tilslutningsbestemmelser og krav til afkøling. Det er nemlig vigtigt, at returvandet bliver afkølet for at undgå varmespild. Hvis returvandets temperatur er for høj, kan du risikere at få en merudgift, men du kan også få en bonus, hvis det er lavt nok. Find ud af, hvad der er gældende på dit fjernvarmeværk.

2. Valg af anlæg til dit varmebehov

Vi hos Thisted VVS- & Blikkenslagerforretning vurderer dit varmebehov ud fra en række parametre og vælger et anlæg, der passer til din bolig og behov.

3. Udgravning til stikledning fra vejen til dit hus

Stikledningen bliver etableret i jorden fra vejen og ind til dit hus, så du bliver koblet på fjernvarmenettet. Stikledningen skal graves ned og består af et dobbeltrør: ét, der sender varmt vand ind i huset, og ét, der sender afkølet vand retur til varmeværket.

4. Tilslutning til fjernvarmenettet og udskiftning af olie, gas eller el

Når det nye anlæg er klar, kan du blive tilsluttet fjernvarmenettet via stikledningen, som er blevet etableret fra vejen og ind på din grund.

  • Hvis du har olie eller gas afmonterer vi din kedel og installerer en fjernvarmeunit på væggen. Den tilsluttes stikledningen.
  • Hvis du har elvarme tilslutter vi gulvvarmeslanger, rør og radiatorer til varmeanlægget.

5. Lær dit nye anlæg godt at kende

Vi gennemgår anlægget sammen med dig og udleverer en brugsanvisning, så du kender dit nye varmesystem inden vi går. Du kan desuden sikre en stabil drift af dit nye anlæg ved at få det tjekket og serviceret regelmæssigt af os. Vi justerer anlægget og sikrer os f.eks., at dit radiatorsystem er stort nok til dit energiforbrug.

6. Optimal drift og automatisk regulering af temperatur

Vi giver dig desuden nyttig viden om, hvordan du drifter dit nye anlæg i forhold til optimal energiudnyttelse i f.eks. sommerperioderne eller nætterne, hvor man typisk ikke bruger nær så meget varme. Du kan eventuelt overveje at få automatik installeret i anlægget, så temperaturen i dit system altid tilpasser sig efter temperaturen udenfor.

Der er mange parametre du skal tage højde for, når din bolig skal kobles på fjernvarmenettet. Derfor er det en god idé at få hjælp af en ekspert, så du kan få den helt rigtige løsning, der passer til din bolig og dine behov. Det kan vi hjælpe dig med!

Ring til Lars Handest på 97 91 19 70 og få hjælp til den rigtige fjernvarmeløsning.

 

 

 

 

FAQ

Hvor meget fylder en Slimline Unit? Kan den være i et skab?
Vores Slimline Unit er Danmarks tyndeste fjernvarmeunit med et kabinet på kun 15 cm i dybden og 56 cm i bredden. Den passer dermed ind i ethvert standardskab og er ideel til boliger med begrænset plads.

Hvilken farve er Slimline Unit?
Slimline Unit er hvid, og den er derfor ikke iøjnefaldende i fx et hvidt bryggers.

Hvordan bliver Slimline Unit styret?
Styreventilen på brugsvandet er rent termisk styret. Ventilen er monteret på fjernvarmesiden med følere på veksleren Det betyder, der ikke kommer kalkholdigt vand igennem ventilen, hvilket er en bedre og mere holdbar løsning. På den baggrund lover vi også fem års garanti på både veksleren og ventilen. På de fleste andre anlæg er der kun to års garanti på ventilen. 

Hvordan indstiller jeg vandmængden i Slimline Unit?
Styreventilen på varmen er en dynamisk ventil. Man kan indstille vandmængden over ventilen, så anlægget bliver mere økonomisk at bruge.

Kan jeg styre Slimline Unit via en app?
Indtil videre er det stadig ECL 110, som kan styres uden en app. Fra maj/juni 2023 udgår ECL 110 fra Danfoss, hvorefter systemet overgår til ECL 120, som skal betjenes via en app.

Der er ikke knapper på styreboksen, hvad gør jeg så?
Systemet er ECL 120 og har ingen knapper på styreboksen. Du skal betjene den via en app, som du skal downloade til din iPhone eller Android.

Er der altid varmt vand i Slimline Unit?
Vores veksler holder varme også i tomgang-tilstand. Det betyder, der altid er varmt vand med det samme i Slimline Unit.